Kahve yetişen ülkeler yandaki göreselde görüldüğü gibi tropikal kuşakta bulunurlar. Genel olarak iki türe ayrılan kahve çekirdekleri Arabica ve Robusta olarak adlandırılır. Ticari üretimin yaklaşık %70’i Arabica %30’u Robustadır.
Arabica çekirdekleri deniz seviyesinden 600 mt ile 1800 mt arasında ve ortalama 21 derece sıcaklıkta yetişir. Arabica kahve çekirdekleri dünyanın en pahalı kahve çekirdeklerini içinde barındırır. Yetiştirilmesi ve hasadı Robusta’ya göre daha zordur ancak lezzet bakımından üstündür. Robusta çekirdekleri ise ticari olarak en fazla Endonezya, Hindistan ve Vietnam’da ,üretilir. Arabica’ya göre yetiştirilmesi daha kolaydır, deniz seviyesinden itibaren 1,000 metreye kadar yetişir. Lezzet olarak yoğun ve serttir, ayrıca kafein oranı yüksektir. Çözünebilir kahvelerde yoğun olarak kullanılmaktadır. Espresso ve diğer bazı harmanlarda başarılı bir şekilde kullanılır.
En Fazla Kahve Yetiştiren 20 Ülke
- Brezilya 2,592,000 ton/yıl
- Vietnam 1,650,000 ton/yıl
- Kolombiya 810,000 ton/yıl
- Endonezya 660,000 ton/yıl
- Etiyopya 384,000 ton/yıl
- Honduras 348,000 ton/yıl
- Hindistan 348,000 ton/yıl
- Uganda 288,000 ton/yıl
- Meksika 234,000 ton/yıl
- Guatemala 204,000 ton/yıl
- Peru 192,000 ton/yıl
- Nikaragua 132,000 ton/yıl
- Çin 116,820 ton/yıl
- Fildişi Sahili 108,000 ton/yıl
- Kosta Rika 89,520 ton/yıl
- Kenya 49,980 ton/yıl
- Papua Yeni Gine 48,000 ton/yıl
- Tanzanya 48,000 ton/yıl
- El Salvador 45,720 ton/yıl
- Ekvator 42,000 ton/yıl